Регионална Панорама на професионалното образование в Ботевград

РУО – София област и Община Ботевград, организираха регионална Панорама на професионалното образование и обучение, на която Ботевград бе домакин днес, 23,06.2022г.

Средните училища от Ботевград, Правец и Етрополе, които осъществяват държавен план-прием за учебната 2022/2023 година, представиха своите професии и специалности. Това даде възможност да бъдат подпомогнати кандидат-гимназистите и техните родители да направят информиран избор на образование и професия и да се популяризира професионалното образование и обучение в общината и областта.

Екип на ПГПЧЕ представи гимназията и нейните професии на бъдещите осмокласници, като щандът на училището се радваше на голям интерес. Учениците се информираха за предстоящия прием, възможностите и предимствата на обучението в ПГПЧЕ и получиха отговор на своите въпроси относно професионалните и езиковите паралелки.

Бъдещите осмокласници проявиха особен интерес към професионалните паралелки на гимназията Организация на хотелиерството и Екскурзоводско обслужване и възможостта за стажове в известни хотелски вериги.
Немалко ученици засвидетелстваха желанието си да изучават и чужди езици в гимназията и изразиха надежда да се срещнем наесен в клас!
Успех пожелаваме на кандидат-гимназистите и благодарим на организаторите за полезната инициатива!