Ден на отворените врати се проведе в ПГПЧЕ

На 21.06.22г. в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ се проведе ден на отворените врати за бъдещите осмокласници и техните родители. Гимназията посрещна гости от близо и далеч, които имаха възможност да разгледат училището и се запознаха с възможностите, които гимназията предлага в професионалните и чуждоезиковите си направления.

За посрещането и комфорта на гостите се погрижиха професионалните паралелки на гимназията със специална рецепция, „екскурзоводско обслужване“ до различните щандове и в сградата на училището, професионален кетъринг, демонстрации на различни техники и практики от хотелиерството и ресторантьорството, както и красиво аранжирани маси.

Организирано като своеобразен училищен панаир мероприятието бе наситено с пъстри цветове, атрактивни и новаторски представяния на езиковите и професионалните паралелки, игри, музикални и кулинарни пътешествия из различни страни. Представени бяха английски и немски език като профили за първи чужд език, както и испански, италиански руски и френски език, като възможен избор на учениците за втори чужд език. Английски чай и каубойски танц, немски вурстчета и баварски носии, френски макарони, испански ветрила, руски матрьошки, италиански забележителности бяха само част от атмосферата на вечерта и чудесно допълнение към интересните разговори на бъдещите осмокласници с учители и настоящи ученици… Родители и ученици получиха отговори на своите въпроси, насоки относно кандидатстването, приема, специалностите и учебните планове на гимназията, както и възможностите за настаняване в новообновеното общежитие към училището.

Презентациите и информационните материали, представените учебни системи и планове помогнаха на бъдещите гимназисти да вземат информиран избор относно този важен етап в образованието им.

Наситена с емоции и отлично настроение вечерта завърши по традиция с музикален поздрав от нашите талантливи ученички Симона Пенчева, 9а клас, и Борислава Асенова, 9в клас- химна на гимназията, както и с превърналото се в любима традиция на училището българско хоро.
Ученици на гимназията, заедно с техните преподаватели, се постараха да представят важното, ценното и забавното, което гимназията може да предложи на бъдещите гимназисти в техния кариерен и житейски път. Да получат добра възможност за развитие, солидни знания и да открият своите таланти и то по един забавен и вдъхновяващ начин е онова, за което екипът на училището 40 години успешно се грижи. Традициите на качествено образование, стимулираща учебна среда, интересни проектни и извънкласни дейности, съчетани с творчеството, забавните и емоционални моменти са тези, които карат учениците ни да се чувстват уверени, успешни и специални.

Вярваме, че ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ ще бъде фаворит при изборът на седмокласниците, пожелаваме им успех в предстоящата кампания по прием и ги очакваме през септември сред нас!